Världsmästerskap i ledarskap – eller så dör vi

En ny dag med nya möjligheter, så känner jag idag.

ny-bild-11Det jag och 999 andra personer fick vara med om i Stadshuset i går kväll var magiskt.

Inte bara för en person som älskar ledarskap och ikraftsättande av människor, vilket Klimat eventet var ett strålande exempel på.

MEN det var också med ett stort allvar som Wangari Maathai, Nobels fredspristagare och professor svarade på frågan om det är risk för att jorden går under pga den globala uppvärmningen (som en effekt CO2 utsläppen ang andra ingrepp som mänskligheten ställt till med). 

”Jorden kommer alltid att klara sig för vår planet har en fantastisk förmåga att anpassa sig”  

”Det vi skall vara oroliga för är om vi människor går under för vi har inte samma anpassningsförmåga”

tonyblair

För att ta sig an den utmaningen hade Svenska Postkodlotteriet bjudit in en rad framstående ledare. Niclas Kjellström-Matseke inledde med att just hälsa dem välkomna och sedan vände han sig till deltagarna och sa ”ni är också speciellt utvalda, ni är de 1000 personer som vi bedömer kunna göra mest för att lösa klimatfrågan”. DN skriver om Miljöfrågan som tog Clinton och Blair till Stockholm. 

Tony Blair fd premiärminister är en ledare på 10 i topp i världen och märktes tydligt i hans tal. Den närvaro som fångade de 1 000 personerna i blå salen var magisk. Det i sig är en enastående ledarförmåga. Läs mer i DN intervjun om en ny väg till framtiden.

Denna blog handlar och chefer och resultat.  Efter den avslutande paneldebatten som leddes av Margot Wallström fick Bill Clinton frågan ”När hade du störst påvårkan, när du var president eller nu”?  

When I was the President of the United States I had power, that I now exchanged with influence. At that time I had difused influence, I now have concentrated influence”

Skillnaden mellan chefer och ledare är sättet på vilket de påverkar.

  • Chefer använder makten att bestämma.
  • Ledare går före och andra följer.

Att vara ledare i våra i liv och rädda vår jord är den viktigaste förmågan som vi behöver utveckla. För all makt i världen kan inte ersättas av det inflytande som ett brinnande engagemang för klimatet och planeten bland alla dess innevånare. 

En person som vi kommer få se mera av är Niclas Kjellström-Matseke som nu visat på förmågan att engagera världsledare och 1000 lokala ledare i klimatfrågan. Dagens PS skriver om Clintons nye svenska VD vän.

Vill du läsa mer om vad Niclas anser är viktigt för att nå genombrottsresultat läser du vidare här.

Etiketter: , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: