Det inre ledarskapet

iwant-i-should

Du har en inre röst. Det har alla. Hur du förhåller dig till den inre rösten avgör om du kommer bli framgångsrik eller inte.

För många är den inre rösten en källa till ohälsa. När den inre kampen blir för högljudd. Ett problem för flera är när den inre rösten blir din inre kritiker.

Den inre rösten går inte att tysta. Däremot kan du som ledare i ditt eget liv välja att lyssna på den på olika sätt.

Detta inre spel har betydelse för ditt yttre spel såsom ledare och chef. Det yttre spelet är olika men det inre är alltid detsamma.

Etiketter: ,

11 svar to “Det inre ledarskapet”

 1. Thomas Drakengren Says:

  Rösten går faktiskt att tysta, men det är svårt! Genom att regelbundet meditera kan man även i vardagen uppnå den inre stillhet som gör att man kan möta andra människor direkt i nuet, utan att någon inre röst lägger sig emellan. Och då har man verkligen förutsättningar att bli en bra chef!

  Håller med dig i övrigt. Om man dessutom identifierar sig med sin inre röst kan man hamna som på ett gungfly!

 2. Olle Says:

  Intressant.

  Jag håller med om att inre stillhet är möjligt efter träning. Och att möta människor med närvaro är fantastiskt bra och effektivt i chefsrollen.

  Det jag undrar är mer specifikt hur du menar att det är möjligt att den inre rösten tystnar helt. Vad jag vet kan den delen som stör eller som du säger lägger sig emellan försvinna. Och det är tidvis och det är för de flesta människor en bråkdel av tiden.

 3. Thomas Drakengren Says:

  Jag var tvungen att fundera ett tag på vad jag menade med att rösten tystnar! Det jag kommer fram till är att det är röstens automatik som försvinner, och jag själv har kontroll över när jag vill använda den inre rösten. Den är ju bra på att simulera scenarier, och göra logiskt tänkande, så alldeles dum är den inte. Och precis som du säger är det alltså den delen som stör som man kan och vill ta bort. Den är ju oftast genererad av någon underliggande onödig rädsla!

 4. lecknepartners Says:

  Kanonbra. Att bryta automatiken är tydligt och påverkbart.

 5. Markus UGL-kurser.se Says:

  Intressant och tänkvärt om den inre rösten. Jag tror att hur väl vi lyckas bygga ett sunt förhållande till denna inre röst till stora delar avgör kvaliteten både på vårt ledarskap och på våra liv.
  Har själv varit i kontakt en del med bland annat gestaltterapi där det handlar mycket om att vara närvarande i här och nu. I detta också att skilja ut vad som är den automatiska inre röst som jag inte medvetet har valt och lära oss att filtrera bort (eller tysta som Thomas säger) denna autofunktion som emellanåt är fylld med självkritik baserad på historiska händelser och upplevelser som inte längre har en validitet i ens nuvarande vuxna liv.
  /M

  • lecknepartners Says:

   Hej, kul att du hittat denna blog och den inre rösten. Vad gör du med din?
   Vad brukar den upprepa?
   Har den några teman?
   Hur låter du den påverka dig?
   Hälsningar Olle

 6. Ligga lågt lönade sig « Lecknepartners Blog Says:

  […] Zlatan har en talang det vet vi sedan länge. Han bär den med självklarhet och låter inte sin inre röst minska den. […]

 7. En kvinnlig tyngdlyfterska « Lecknepartners Blog Says:

  […] Läs om inre ledarskap […]

 8. Kan någon se en riktigt bra ledare? « Lecknepartners Blog Says:

  […] Läs hela undersökningen här. Läs vad som utmärker en riktigt bra ledare här och och hur man kommer dit här och hur lätt det faktiskt kan vara här och om du vill lära mer om inre ledarskap. […]

 9. Semestern välbehövlig? « Lecknepartners Blog Says:

  […] Tips att läsa mer om detta här i inlägget om inre ledarskap. […]

 10. Varför det är svårt att fokusera och vad du kan göra åt det « Lecknepartners Blog Says:

  […] sak du kan kan göra åt din fokus som chef är att göra dig fri från den inverkan den inre dialogen har på dig och din […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: