Allt går tillbaka till ruta ett

Tidigare har vi skrivit om uselt ledarskap och usel lönsamhet. Nu avgår styrelsens ordförande för Ersta Diakoni som säger så här

Hon är förvånad över de brister som hon sett hos såväl styrelsen som ledningen för Ersta Diakoni. Allt går nu tillbaka till ruta ett.

–Jag brann för att få jobba med Ersta, men jag var inte medveten om hur förändringsobenägna man var. Man vill inte se över anställningsvillkor, löner, avtal, lägenheter och andra förmåner eller röra i organisationen. Jag förstår heller inte varför all personal på Ersta har fått gå igenom ett värdegrundsarbete förutom styrelsen och ledningen. Med den kristna grundsyn som ska finnas borde det ha omfattat även dem, säger Kristina Axén Olin.

Hur gör man i en situation som denna? Skaffa dig info om hur du kan bli modigare och lönsammare här.

Många gånger handlar det om det osagda. Det är som det ligger en flodhäst på bordet. Alla ser den men igen säger något. Men den är i vägen för inte bara effektiviteten utan också möjligheten till autentiska relationer som utmärks av förtroende.

För att trygga de som har anhöriga på Ersta, som jag, så vill jag meddela att människorna som vårdas möts med respekt och omtanke. Så det förefaller vara ett ledningsproblem som ännu inte alltför häftigt har drabbat de viktigaste intressenterna. Skönt, eller hur? Men hur länge, vet vi inte.

Nu har det gått ett år sedan händelsen. Kan du har någon info om ledarskapaet och arbetsklimatet. Skriv en kommentar!

/Olle

Annonser

Etiketter: , , , ,

2 svar to “Allt går tillbaka till ruta ett”

 1. L Says:

  Mycket tråkig nyhet att Kristina Axén Olin slutar som ordförande! Ersta skulle behöva arbetsro och ordning i ledningen.

  Ersta har i alla fall visat kurage gentemot Landstinget när man hellre slutade med viss vård än gav undermålig vård när man inte fick betalt för god vård.

 2. lecknepartners Says:

  Hej, bra att du ser kuraget.

  Modet är nästan hela skillnaden.

  Så det finns några tänkbara tolkningar vad som pågår:
  a) Att personer med kurage står fast vid sina värderingar och utifrån detta rensas eller sorterar sig folk i styrelse och ledning.
  b) att folk är rädda för konflikter (som är obekväma) och då får man inte tillgång till vad medarbetare, ledning och styrelse anser är viktigast vilket står i vägen för utveckling

  Läs vidare i dagens inlägg om delning och upprördhet https://lecknepartners.wordpress.com/2009/11/26/delar-du-eller-ar-du-upprord/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: