Självutveckling är lönsamt

Jag går hellre i terapi än på shopping säger psykologistundenten Jonas i SvD Idag.

platt-tvIntressant när mjukt och hårt möts. När inre och yttre uppmärksamhet möts.

Det gamla ”den som har flest saker när man dör” uttrycket lever i dagens konsumtionstempel. Elgiganten och Media Markt priskrigar om konsumentens behov av tillfredställelse. Och det funkar så länge självkännedomen inte blottlägger de faktiska behoven. ”Allt annat känns puckat”

Tänk om någon som vill må bättre i sitt liv skulle välja att investera i psykoterapi istället för i en platt-tv eller en exklusiv säng. Om det är något som får oss att slappna av och att sova gott så är det att sluta fred med sig själv.

I bästa fall är det just vad en tids arbete med en skicklig terapeut kan utfalla i.

Men, det ska understrykas, ingen seriös psykoterapeut kan garantera ett lyckosamt resultat. Det är bara sängförsäljare som vågar hävda att du sover bättre på dyrköpta fjädrar eller tv-månglare som lovar att lyckan bor i en stor skärm.

Den verkligt stora skillnaden är att man inte bara kan köpa sig utveckling hos psykoterapeuten. Även om det kostar mycket pengar får man ingenting på köpet om man inte är beredd på att arbeta med sig själv. Samtalsterapi är ingen quick fix. Källa SvD IDAG

Självutveckling är lönsamt. Titta noga på ledarförebilder genom tiderna de har ett inifrån och ut synsätt, som de har förvärvat genom självutveckling.

Bra chefer är lönsamma. Mindre bra chefer är kostsamma och det blir än tydligare eftersom mindre bra chefer oftast vill kontrollera och vid svåra situationer reagerar och projicerar. Ett tecken på potential som vill fram eller krasst oförmåga att ta hand om sina egna behov och skilja dem från kollegornas behov.

VILL DU BLI EN BÄTTRE CHEF?

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: