Hör chefer illa?

Kommer ni ihåg när ni var små och lekte viska leken. Klassen satt i en ring och ett barn började med viska en mening i nästa barns öra. Det fortsatte till sista barnet som skulle dela med sig vad han/hon hört. Den som har gott minne vet att meddelandet var oigenkänligt. Och ett stort skratt utbryter i klassrummet.

burktelefonSå kan det vara med kommunikation och det beror nog inte i första hand på att vi hör illa utan på att vi människor tolkar. Vi har helt enkelt oerhört svårt att höra vad som sägs som det är eller att se vad som händer utan att lägga till fantasier eller åsikter. Var och får sin egen sanning och missförstånd uppstår. Störande, berörande och ibland underhållande.

Dela med sig eller inte kunna hålla tätt är en artikel som menar att kvinnor leker viska leken väldigt mycket. Den som göder elden skapar nya spännade historier. Artikeln har inga referenser till forskning men jag vågar tro att det har med känslans makt. Läs mer om chefens viktigaste känslospröt

Chefer har naturligtvis nytta av att läsa sig hur människor fungerar och i synnerhet om känslor och kommunikation. Det finns en rolig artikel i SVD Ledarbloggen Prata mena förstå -det är inte lätt som visar att viska leken pågår ständigt och inte minst i bloggandet.

Etiketter:

2 svar to “Hör chefer illa?”

  1. ByggBlasket Says:

    Va?

  2. Så får du chefen att lyssna « Lecknepartners Blog Says:

    […] Läs även Hör chefer illa? […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: