Kan man ändra sig själv?

att_angoraenbryggaEn grundläggande fråga är hur du som chef ser på förändring. Vi har haft flera inlägg om förhållningsätt kring förändring i bloggen om chefer och resultat.  Här är ett par om förändring vs utveckling och vad skiljer enastående från usla ledarutvecklare och hur skapar man fler bra chefer?

I en annan blogg väcktes frågan och jag delar med hur här

Det går att ändras

Written on August 18, 2009 – 12:30 pm | by mendes

Ibland tänker man bara “jag är den jag är, och jag kan inte ändra på mig”. Men det är en ganska konstig sak, för det går att ändra på sig. Om man vill och om man har motivationen. Men det kan vara svårt på egen hand, så klart. Men då finns det ju coachning. Om man väljer denna metod för att ändra på destruktiva beteenden och mönster så kan man bolla tankarna med en coach, och denna kan ge råd för nya sätt att tänka.

Många är missnöjda med någon del av sina liv och hur de beter sig. Det kan till exempel handla om att de upprepar destruktiva mönster i relationer. De ser att samma sak händer om och om igen, men trots det vet de inte hur de ska ta sig ur den dåliga cirkeln och förändras. Men med en coach är detta möjligt. Det går att förändra sig.

Hej, intressant frågeställning du tar upp. Jag gissar att du utgår från något gammalt talesätt ang att det inte går att ändra på sig själv!?

Hur som helst så tänker jag att det som går att ändra på är sitt eget förhållningssätt. För man kan inte ändra på andra, det är ju en fallgrop vi människor går i ofta.

Men coaching kan vi skapa förutsättningar för att andra förändrar sig förhållningssätt och på så vi öppnar möjligheten för nya resultat.

Och du har en poäng i att vi kan förändra oss själva vad gäller förhållningssätt och beteenden och att anlita en professionell samtals partner är ett effektivt sätt.

Vill man ha nya resultat kan man ändra på sitt varande och sitt görande.

Några andra vägar finns inte.

/Olle

Etiketter: , ,

2 svar to “Kan man ändra sig själv?”

 1. coachcornerse Says:

  För att justera Darwins teori lite; Det är inte den starkaste som överlever, utan den som är bäst på att anpassa sig till förändringar.

  Vi är ju hela tiden utsatta för förändringar, det handlar om att vilja (och våga) ta kommandot över sitt eget förhållningssätt och inse att vi är skapar vår verklighet genom våra beslut, förhållningssätt och handlingar.

  Tack för ett bra inlägg och en väldigt välskriven och intressant blogg!
  Jimmy/ http://www.coachcorner.se

 2. lecknepartners Says:

  Tack för besöket Jimmy.

  Ja om inte förändring fanns skulle allt vara dött.

  Vi hörs vidare
  Olle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: