Talang en framgångsfaktor

talangglobSom chef löser man många problem. Det kan dock vara bättre att fokusera på det som fungerar. När det gäller ledarskap och personal kan det vara värt att fokusera på talang.

Talang är de egenskaper och förmågor som fungerar bäst hos en individ. Och det är uthålligt på mästerskapsnivå, enligt forskningen.

Det är långt ifrån alla chefer som har förmågan att se talang än mindre leda utifrån denna talang.

Det finns inga fel personer, bara rätt person på fel plats…

Företagen försummar talangerna Hudson Talang 2006 visar tydligt på att talanger, d v s nyckelpersoner på svenska företag, inte är nöjda med sin arbetssituation. Mer än hälften av de tillfrågade vill utöka sina ansvarsområden, i större utsträckning påverka företagets strategiska utveckling och byta arbetsgivare inom det närmaste året. 55 procent av de tillfrågade är inte nöjda med hur de kan utveckla sin kompetens och 48 procent anser inte att deras arbetsgivare är ett bra stöd i deras utveckling. Det finns en märkbar skillnad mellan dem som är högst utbildade (med både dubbel akademisk examen samt med MBA-examen). De mest högutbildade är generellt mer missnöjda. – Talangerna vill mer!

Varannan talang som tillfrågades vill utöka sina ansvarsområden, byta arbetsgivare och påverka företagets strategiska planering. Inom samma period vill hälften av dem arbeta internationellt. Detta visar att talangernas arbetsgivare inte har förmågan att tillgodose de höga krav som talanger ställer, säger Ann-Sofie Hoffman, VD Hudson Sverige.
Resultatet av undersökningen visar på vad som står högst upp på önskelistan bland framtidens talanger, vilka de viktigaste parametrarna i deras karriär är samt vilka arbetsgivare de helst arbetar hos.
Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: