Skaffa dig en ledarstil Mona!

mona-sahlinJag kan känna med Mona, för i grund och botten är hon en hygglig person som vill förbättra.  Tidigare har hon haft fördelen av att vanliga människor kan identifiera sig med henne. Vi har identifierat den viktigaste chefsegenskapen som hon behöver.

Det som blir allt tydligare är dock att hon inte har ledarskapet att förändra. I Svd ledare idag Sahlin reduceras till en förbifart konstateras att

”Sifo visade nyligen att 60 procent föredrar Fredrik Reinfeldt som statsminister mot 20 procent för Mona Sahlin (SvD 4/9). Demoskop kom i helgen med än mer nedslående siffror för Sahlin (SvD 6/9). Hon är inte ens förstahandsvalet till statsministerposten bland de egna väljarna, ja hon kommer faktiskt inte ens på andra utan först på tredje plats.”

 Så Mona är onekligen illa ute. Hon saknar den viktigaste ledaregenskapen och förtroendet är rekordlågt.

Men än finns det möjlighet till förvandling

Uppmaningen i rubriken är riktad till Mona Sahlin som har en goda förutsättningar att utveckla en effektiv ledarstil, något som hon så uppenbart saknar! Hur hon skall göra? Börja med att stiga in i matchen. Det förefaller som hon tillbringar största delen av tiden på läktarna. Och när hon väl är på planen gör hon bort sig. Jag tror tyvärr att hon inte vet vad som krävs av en ledare, och hon behöver hitta en källa till den kraft hon behöver visa för att konkurrera med alliansens individer och team. När hon väl har kraften behöver hon träna på de beteenden som karakteriserar enastående ledare och göra dem till sina egna och utöva dem varje dag så kommer varumärket Mona att stigaoch resultaten också. 

 Vill du läsa mer sök på Mona Sahlin och ledarskap i denna blogg och då hittar du t ex Kan någon se en riktigt bra ledare?

Lycka till nu gäller utveckling eller avveckling!

Annonser

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: