Jag märkte att mitt ledarskap inte uppfattades som jag trodde och ville

manligakanslorinstangda Att vara ledare är utmanande och roligt, håller nog de flesta med om. Det är dock inte alltid så. Feedback kommer ofta som dåliga överraskningar.

I dagens SvD finns en artikel Män är inte fostrade att prata känslor som illusterar överraskningar som kommer från ”vad man inte vet att man inte vet” dvs det omedvetna. Och då kan man tycka att det blir jobbigt.

Ett annat sätt är att se att nu har jag fått koll på en blind fläck och kan göra något åt den. Här kommer ett citat från en modig man och chef:

– Att stärka sin självkänsla har jag insett är viktigare än att jaga ett resultat- och prestationsbaserat självförtroende.

Självkänslan är en bärande punkt i hela ens självuppfattning. Först när man är trygg i sig själv kan man bli en bra chef som har förmågan att få sina medarbetare att växa i  stället för att kanske i sämsta fall uppleva dem som konkurrenter, säger Tomas Skommevik.

På kursen upplevde han att de flesta männen hade liknande erfarenhet av att vara fast i ekorrhjulet och att man körde på utan att vara riktigt nöjd.

Annonser

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: