Vad är en bra arbetsmiljö egentligen?

arbetsmiljomabrapajobbetTidigare inlägg om Vad som skapar arbetsglädje visade att arbetsklimat har näst störst betydelse (29%) och feedback (31%) störst betydelse. Båda faktorerna får anses som arbetsmiljö.

I Svd skriver man om de två företag som har bäst arbetsmiljö i en undersökning av 200 företag i Sverige. Resultatet är något förvånande att Försvarets Materiel Verk och Price Waterouse Coopers skulle ha bäst arbetsmiljö!

Förklaringen ligger i att man i undersökningen bedömt helt andra faktorer.

Och så kommer ett avskräckande exempel på arbetsmiljö – och effekter – hur tror du att arbetsmiljön påverkar din arbetsglädje?

Vilket ansvar har du för arbetsmiljö som chef och som medarbetare?

Annonser

Etiketter: , , ,

2 svar to “Vad är en bra arbetsmiljö egentligen?”

  1. Peter Bolinder Says:

    Visst är feedback viktigt för att skapa ett bra arbetsklimat men först kommer respekt. Negativa eller personliga konflikter och möjlighet att påverka kommer också före feedback i de studier där vi testat sambandet mellan arbetsklimat och lönsamhet på arbetsgruppsnivå. Under 90-talet var det mest konflikter i arbetsgrupperna över tid har det förändrats till att alldeles för många saknar feedback både i Sverige och i de internationella projekt vi genomför på Netsurvey.

  2. lecknepartners Says:

    Hej, tack för ditt inlägg. Hur defineras respekt? Och på vilket sätt menar ni att respekt påverkar arbetsmiljön. Var kan man läsa om era studier?

    – x –

    Vi kan också bidra med ett vidare perspektiv på feedback – nämligen all respons på vad man gör och inte gör på en arbetsplats, och inte bara det, vem man är och vem man inte är. Grunden för arbetsmiljön är en individuell och subjektiv upplevelse som formas av människans behov enligt maslows pyramid. Där respekt och förtroende givetvis har betydelse för känslan av sammanhang.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: