Vad kvinnor vill ha

mrenstig”Mer inspiration är inte vad kvinnor behöver” hävdar Monica Renstig, forskare, debattör och företagare i SvD Näringsliv idag. Läs om det aktuella utfallet av kvinnor i styrelser här.

Bakgrunden är debatten om vad kvinnor behöver för att det skall bli fler växande företag i Sverige.  Studien som Renstig hänvisar till visar att det bland tusentalsföretag som drivs av kvinnor är det få företag som växer sig stora.

Bara 85 företag ledda av kvinnor har en omsättning över 25 miljoner kronor i Sverige!

Renstigs slutsats är att kvinnorna behöver ett trygghetspaket likt det vid anställning. Inte inspiration som det kvinnliga ambassadörsnätverket som Maud Olofsson är upphovskvinna till syftar till.

vadkvinnorvillha1Hmm, hur startar en kvinna en ny inriktning i livet och företagandet?

Med trygghet?

eller

Passion och inspiration?

Vem kan läsa kvinnors tankar – varför bli företagare eller styrelseledamöter – eller stanna kvar där de är?

Vilket får mig att tänka på Mel Gibson i filmen Vad kvinnor vill ha, där han råkar ut för en olycka och får en oväntad förmåga att kunna läsa kvinnors tankar!

Som professionell coach, entreprnör och investerare har jag erfarhet av att kvinnor och män, som blir framgångsrika brinner för något. De har något att gå upp till på morgonen för.

Vilket skiljer mot de flesta som går upp därför de inte dött under natten! och går vidare i ekorrhjulet av vanan

TRYGGHET GER INGA FLER JOBB ELLER FÖRETAG – INTE HELLER BEHÅLLER DEM

Jag vill utmana Renstig som troligen har en massa erfarenheter men som inte kommer fram i artikeln.

Jag menar att ialla de fall jag har varit med om har det funnits ett starkt varför, en person som stiger fram som ledare och och deklarerar att … det här skall ske… och det är ett absolut måste….och får med sig folk, kunder, finansiärer.

imalTrygghet skapar ingen rörelse, tryggheten behöver komma inifrån och paradoxalt nog kommer den bästa tryggheten i dagens samälle från ägande och kapital inte anställning. Jag tackar inte nej till trygghetssystem och det gör nog ingen annan än de som skall finansiera dem!

Det är inspiration, passion, utmaning, vilja och mod som skapar tillväxt och fler kvinnor i näringslivet och världen. Coaching är den metod som utan konkurens fungerar bäst för att väcka glöden i människor för att upptäcka och leva sin största potential.

Kanske Monica Renstig behöver råka ut för en olycka eller bara inse att all förändring börjar med inspiration och ett gap där det skapas nytt!

Annars går allt åt pipsvängen eller ?

Annonser

Etiketter: , , , ,

Ett svar to “Vad kvinnor vill ha”

  1. Livet som kvinnligt styrelseproffs « Lecknepartners Blog Says:

    […] Artikeln är skriven med vinkling på balans, och inte utifrån ett klagomål om att det är så få kvinnor som är VDar och i styrelser. I bloggen kan du läsa mer om vad det är som gör att kvinnor tar för sig här och här eller inte gör det här.  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: