Vad utmärker mindre bra chefer?

Det här inlägget är inte så rolig läsning – för det här är en upplevelse av en mindre bra chef. Om du vill läsa om bra chefer klickar du här.

Ska det vara så SATANS svårt att vara en bra chef??

”Jag har ganska nyligen bytt arbete. Det är ett mindre företag i sthlm, ca 40 anställda på 5 avdelningar.

Varje avdelning har en avdelningschef som slickar vd i röven, och törs inte säga halv fem om de inte blir tillfrågade. Blir man automatiskt ryggradslös när man kommer i chefsposition, eller blir man utvald som en bekväm ja-sägare som vd vill omge sig med just för att man har den amöbaegenskapen?

I en anställningsintervju blir man granskad, intervjuad, testad och utvärderad framåt och bakåt. Referenspersoner närapå likaså. Själv försöker man få en rättvis bild av arbetsuppgifter och arbetsplats. Men vad har man för chans egentligen?

chefpsykopatSka man fråga ens blivande chef:

Ursäkta, är du möjligen psykopat?
> Är du osäker, rädd och liten och behöver ta ut det på andra?
> Är du en sådan som till varje pris ska behålla ansiktet och inte klarar av att bjuda på dig själv?

Hur fan ska man kunna kolla upp en chefs beteende, innan det är för sent? Nu sitter jag här, med (återigen!!!) ett svin till chef som använder en handfull härskartekniker för att trycka ned sina medarbetare och behålla oinskränkt makt.

Några exempel: tar credit för andras idéer och arbete, ignorerar mejl tills det är för sent, fokusera till 500 % på detaljer i exempelvis formuleringar istället för att lyfta blicken och se processer och arbetsmetoder. Listan kan göras lång, men jag orkar inte mer … ”

Mindre bra chefer är otränade i hur människor fungerar

 Mindre bra chefer kan vara i stort sett normala men det kan också vara en personlighetstörning läs mer här om psykopati

Etiketter: , ,

4 svar to “Vad utmärker mindre bra chefer?”

  1. Om ledare - OCH hur dessa kan manipuleras!!!! « ByggBlasket Says:

    […] Ursäkta, är du möjligen psykopat? Är du osäker, rädd och liten och behöver ta ut det på andra? Är du en sådan som till varje pris ska behålla ansiktet och inte klarar av att bjuda på dig själv?” (ur “Vad utmärker mindre bra chefer?“) […]

  2. Om ledare - OCH hur dessa kan manipuleras!!!! @ byggblasket.se Says:

    […] Ursäkta, är du möjligen psykopat? Är du osäker, rädd och liten och behöver ta ut det på andra? Är du en sådan som till varje pris ska behålla ansiktet och inte klarar av att bjuda på dig själv?” (ur “Vad utmärker mindre bra chefer?“) […]

  3. erik forsgren Says:

    Jag tycker du har rätt på många sätt,när du beskriver, vad som kännetecknar en dålig chef. En dålig chef har svårt att tänka i strukturer och processer, är i övrigt påfallande stel i sitt tänkande och mest intresserad av sin rent formella position som chef. För en sådan chef är det viktigast att utöva kontroll enligt ett förutbestämt mönster, att statuera exempel och att känna maktens sötma. Sådana chefer blir aldrig långvariga, eftersom de oftast gör att företaget stagnerar. Denna typ av chef är tyvärr alltför vanlig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: