Tankens kraft

poorrichVictor Hugo lär ha sagt Drömmen är den tanke som formar framtiden mest…

Här kommer ett exempel på hur tankens kraft fungerar på rikedom/fattigdom och den fungerar förstås också på bra och dåligt chefskap: 


En rik och en fattig

 Den fattige ser vad han inte har.

 

Detta får honom att tänka ännu mer på vad han inte har. Vilket nästa gång påminner honom om vad han inte har.

 

Detta mönster upprepar sig och den fattige låser in sig i sin fattigdom.

 

Hans kropp har ingen anledning att göra något annorlunda, eftersom hans intellekt ständigt programmerar hans kropp att fortsätta vara fattig, för att han fortsätter tänka fattiga tankar. Han känner sig fattigare när han ser räkningarna att betala, och han gör saker som får honom att fortsätta vara fattig.

 

Hur kan en fattig bli rik?

 

Inte genom att försöka. Inte bara genom att försöka. Om ”att försöka” skulle fungera, skulle han inte arbetat hårt nog för att nu vara rik? Inte så länge hans attityd är och han tänker fattigt.

 

Detta går bortom finansiell rikedom. Tillämpa det på dina relationer, din karriär, ditt livs syfte, ditt ledarskap, dina utmaningar och allt annat som du kan uppleva för att sedan tänka-känna-agera på så fångar du tankens kraft enligt lagen om attraktion och riktar in dig på vad du verkligen vill här i livet.  

 

Låt oss ta en titt på vad en rik man ser och hans dagliga rutiner.

 

Vad ser du?

 

En väl organiserad, medvetet vald sinnestämning som endast tar intryck av vad han själv vill inrikta sig på.

 

Den rike mannen tänker inte fattiga tankar, han tänker rika tankar.

 

Han känner sig inte fattig, han känner sig rik, självklart rik.

 

Den rike mannen ägnar sig inte åt självsabotage, han agerar så att hans rika tankar blir en rik verklighet.

 

Han kan inte bli fattig, för hans intellekt programmerar hans kropp att omedvetet agera utifrån hans tankar och känslor, och på så vis skapar dagliga goda vanor. Mannen är vanemässigt rik.

 

Vanemässigt rik i tankar, rik i känslor och rik i sina handlingar.   

Bra chefer tänker på och är i kontakt med personalens och verksamhetens potential.

Annonser

Etiketter: ,

8 svar to “Tankens kraft”

 1. Hur attraktiv är attraktionslagen? Fråga Zlatan! « ByggBlasket Says:

  […] På Leckne-bloggen som handlar om chefsskap och annat X-skap ser jag nämligen till min glädje ett inlägg om den tankeväckande attraktionslagen, dvs om tankens kraft (eller kanske känslans […]

 2. ByggBlasket Says:

  Översätt gärna texten så att vi lata byggare orkar läsa och låta oss inspireras…. Jag har länkat till inlägget!

 3. ByggBlasket Says:

  Tack! Jag tycker förresten att det är kul att du/ni har ”dykt upp” med er blogg om chefer och ledarskap och även med engagemanget på Byggblasket. Hemskt mycket tack! Jag skall försöka hålla lite koll på er framöver!

 4. missl8 Says:

  intressant, är helt med dig här i dina tankegångar….

 5. lecknepartners Says:

  Här kommer ett tips för den som vill fylla på med rika tankar: http://www.balansekonomi.se/seminarier/fakta_om_seminarierna.html nästa tillfälle är den 12 mars – anmälan i kalendern. just nu gratis!

 6. Märkligt att bara jag skall hängas säger Wanja Lundby-Wedin « Lecknepartners Blog Says:

  […] Attraktionslagen funkar åt båda hållen gör jag inte det så reagerar jag och människor blir upprörda av att en offentlig person inte står för sina värderingar. Reaktion attraherar reaktion. […]

 7. Hur en person presterar står i relation till hur personen uppfattar situationen « Lecknepartners Blog Says:

  […] Jämför dig ofta med andra människor. Förminska dig själv Dröm inte. Du tror att drömmar inträffar endast när du sover. Säg ja till allt och alla. Arbeta på en arbetsplats du hatar. Klaga på allt Klaga på allt för dina vänner. Var misstänksam på allt. Räkna hur många problem du har. Behåll dina negativa tankar. Försök tillfredställa alla och låt dem gå på dig. Tänk på det som har hänt hela tiden Tänk på framtiden hela tiden Fokusera på det du saknar Fokusera på det du inte har Se till att andra tillfredställer ditt behov att ständigt bli bekräftad Tänk på allt som möjligen kan gå fel i ditt liv Bli lätt svartsjuk Var avundsjuk på andra och var aldrig tacksam för vad du har. Imitera andra pga ditt dåliga självförtroende Ha en dålig självkänsla och se till andra ogillar dig Tänk som om hela världen snurrar runt dig Döm andra Sug i dig alla dåliga nyheter i tidningar och på TV varje dag Ät skräpmat Se till att fysisk träning är och förblir din värsta mardröm Förvänta dig att “saker” endast går din väg Acceptera in andras åsikter Sömnbrist Brist på mål Oroa dig ständigt för at himlen skall falla ned på dig Planera men agera aldrig Planera inte Tänk som om alla runt dig är knäppa Tänk att det inte finns någon mening med livet Tänk om så …, om bara min far var rik och inflytelse rik då… Lotteri är enda vägen till framgång Försök kontrollera allt du inte kan kontrollera Förvänta dig att bli uppskattad Förvänta dig att alla skall vara tacksamma Glöm inte kritiken du får och kommer att få Hata folk som är framgångsrika runt dig Smit från ansvarstagande Ta emot och ge aldrig Gör bara saker som är enkla och riskfria Arbeta för mycket Förlåt aldrig Ge aldrig ditt bästa Sträva efter perfektionism Välj att vara ett offer DETTA ÄR DEFINITIVT 50 av de sätt som får dig att dåligt. Vilka kan det tänksa sig att du gör då och då? Läs mer om tankens kraft här. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: