Vad VD’ar säger om ledarskap

CB008291”Jag hoppas jag kan leva som jag lär. Jag har en hyfsad kläm på vad ledarskap är i teorin, men sedan skall det utföras i praktiken, vilket är svårt.”

”Jag kan inspirera människor och visa en riktning samt sätta mål. Sedan har jag svårare i det dagliga arbetet, för då blir jag så pressad av allt som skall göra hela tiden.”

”Jag har svårt att leda folk varje dag eftersom jag gör så oerhört mycket”

Chefer är upptagna av sitt eget arbete.

Hmm, intressant tycker jag. Och det stämmer med den bild jag har av många chefers förmåga och nivå av personligt ledarskap.

Personligt ledarskap handlar om att ta ansvar för att skapa sin egen framtid och använda sin egen tid på ett klokt sätt. På insidan är det förmågan att fullfölja det jag bestämmer mig för i mina tankar, trots att andra uppgifter och utmaningar pockar på ens uppmärksamhet. Eller annorlunda uttryckt förmågan att använda viljan. Vilket är svårt. Många chefer och medarbetare är helt enkelt otränade.

Samtidigt vill jag erkänna den här chefen för sin ödmjukhet och öppenhet 🙂 vilket är ovanligt. Och det är ett viktigt steg på vägen från chef till ledare.

Ledare gör mindre och har mer tid

Ledare har skaffat sig en högre nivå av personligt ledarskap vilket ger en större frihet från ”brist på tid”. En del är är den mentala inställningen – att inte vara offer för omständigheten tid. En annan del är förhållningssätt till vad ledarskap egentligen är.  Ledare uppnår resultat – genom andra – i högre grad. Nyckeln till att leda andra är att lyssna och förstå vad som gör ”andra” motiverade.  

Att erkänna att man misstagit sig är att visa att man är klokare idag än igår.

J.C Lavater , vetenskapsman och forskare

Etiketter: , , , , ,

Ett svar to “Vad VD’ar säger om ledarskap”

  1. Ledarskap är en konst « Lecknepartners Blog Says:

    […] Vad VDar säger om ledarskap […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: