Zentreprenörskap och Dick Erixon

Som bekant har jag studerat samband mellan bra chefer och lönsamhet. Nu när jag bekantat mig med olika tänkare som uttrycker sig i blogform vill börja dela med mig av mina undersökningar ang sambandet mellan gott ledarskap i politiken och varaktigt gynnsamma resultat. 

forvirringEn sådan tyckare och tänkare är Dick Erixon vars blog jag rekommenderar att besöka och nu tänker jag speciellt på inlägget om Företagsfientliga Sverige.   Hela historien är absurd om Göran och jag menar att ytterst är det brist på ledarskap och speciellt ansvarighet för helheten i småföretagarpolitiken.

Det är som att om alla har sitt delansvarområde och fokuserar på det så blir allt bra. Men icke då. Då ramlar saker emellan dessa stolar. Jag menar att det här med uppdelningen i ansvarsområden ofta leder till att varje delansvarig tappar fokus på ansvaret för det som är mellan ansvarsområden.  Min analys är att miljöreglerna, som i detta fall blivit företagsfientliga och helt saknar förnuft enligt artikeln i expressen. Kolla länken hos Dick.

Zen = en filosofi

Zentreprenörskap = en genuin form av ansvarighet.

Så här kan det låta när en  Zehntreprenör går upp morgonen… jag börjar dagen med att anställa mig i den verksamhet där min talang och passion gör störst nytta. Jag jobbar under dagen under den förutsatsen. Jag går upp till en ny dag och anställer mig i den verksamhet där min talang gör att jag blir rätt person på rätt plats och jag får utlopp för min passion. Detta pågår tills någon säger att jag inte längre gör nytta. Jag reflekterar om det stämmer. Om det gör det säger jag upp mig själv. Att vara sin egen arbetsgivare är Zehn för mig. 

Den andra sidan av myntet är entreprenörens ledarskap av sig själv, en entreprenör an sägas vara en person som identifierar det han eller hon behöver, skaffar sig det oavsett omständigheter som finanskris, hög skatt, dåligt väder eller ens krångliga miljöregler.

Hänger ni med? Yes we can. Om inte läs en gång till. Eller ställ frågor. Distinktionerna ansvarighet och medvetenhet är de viktigaste för ledarskap.

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: